Instrucţiuni PASUL 2

Dimensionare
Prima operaţiune este dimensionarea ramei exterioare (tocului). Pentru aceasta, fie introducem cotele în cele două căsuţe (L şi H), fie folosim butoanele "+" şi "-".
Tot din această secţiune putem stabili şi dimensiunile cadrului (ochiului) selectat. Pentru a selecta un cadru dăm click pe acesta. Pentru a-l deselecta, dăm click din nou.
Observaţie: Toate dimensiunile sunt în milimetri.

Opţiuni canat

Deschidere (doar pentru ferestre şi panouri mixte)
Stabilim care cadre se vor deschide, tipul şi direcţia de deschidere. Selectăm cadrul dorit şi alegem tipul de deschidere, astfel:
Simplă - deschidere clasică dreapta-stânga sau stânga-dreapta;
Verticală - deschidere de sus în jos - în general se foloseşte doar pentru aerisire;
Dublă - combinaţie între deschiderea simplă şi cea verticală;
Oscilo-culisantă - deschidere culisantă (glisantă) spre dreapta sau stânga.

Sticlă/panel
Această secţiune se foloseşte mai mult în cazul uşilor. Aici alegem tipul de sticlă sau de panel pe care dorim să-l folosim pentru cadrul selectat. De exemplu, pentru a preveni accidentele, în partea de jos a unei uşi putem folosi panel sau sticlă securizată. Dacă toate cadrele ferestrei sau uşii au acelaşi tip de sticlă sau panel, îţi recomandăm să selectezi această proprietate din secţiunea "Opţiuni generale".

Plasă insecte
Selectăm un cadru cu deschidere şi alegem tipul de plasă împotriva insectelor: plasă pe balamale sau plasă rulou.

Montant mobil
Montant mobilSe foloseşte atunci când avem două cadre mobile alăturate, cu direcţii de deschidere opuse dar cu punctul de închidere pe acelaşi montant (Fig. 1).
Pentru a elimina montantul (suportul) fix dintre aceste cadre, selectăm un cadru cu deschidere simplă (obligatoriu) şi bifăm opţiunea "Montant mobil". Acest cadru va deveni "inactiv" şi se va putea deschide doar deschizând mai întâi cadrul-pereche (Fig. 2).

Împărţire canat
Aici putem împărţi un cadru pe direcţie orizontală sau verticală. Se poate folosi doar pentru cadrele fixe sau pentru uşi.

Opţiuni generale
Selectăm caracteristicile generale ale produsului: profilul şi culoarea acestuia, tipul de sticlă şi panel, feroneria. Pentru uşi vom alege lăţimea cercevelei, tipul şi direcţia deschiderii, balamalele şi pragul.

Accesorii disponibile
În această secţiune putem adăuga diverse accesorii în funcţie de necesităţi: glafuri şi pervaze, profile de îmbinare/extensie, mânere diferite de cele standard, elemente decorative, etc.

Preţ produs
Preţul produsului este afişat în euro şi nu include TVA.

Dupa ce am configurat produsul putem să-l adăugăm în coşul de cumpăraturi.

Dacă mai avem produse de configurat dăm click pe "Alege alt produs", dacă nu, dând click pe "Coş de cumpărături" putem vedea lista de produse alese până acum.